iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby
Přejít na menu

Info od JK Čápa: Kawerongo č. 1

16.2.2016 02:02
Autor: Čáp, Počet přečtení: 3823

Nový rychlý přehled o dění v Brně, na jižní Moravě a ve vedení SPJF přináší informaci o probíhající stínadelské hře, ideové poradě vedení, stavu přípravy karet s Rychlými šípy, přidává dvě pozvánky a jedno skandální odhalení.

O víkendu se v Třebíči sešlo na mimořádném jednání vedení SPJF. Šlo o neobvyklou příležitost - cílem nebylo řešení provozních úkolů jako na jiných poradách, ale zamyšlení nad stavem a budoucností našeho Sdružení. A k zamýšlení toho bylo víc než dost. Pro mě třeba, když si předseda Alpín „postěžoval“, že my, kdož jsme z Brna a vídáme se často, jsme dobře informováni o dění a máme povědomí o svých nápadech a postojích - nicméně se vzdáleností od Brna informační hladina klesá. Až po cestě domů se mně rozležel v hlavě nápad.

Pokusím se oživit iklubovnu a sepisovat stručné a aktuální zprávy o dění v Brně (a okolí) - a protože musím chtě-nechtě míchat regionální zprávy s informacemi celostátního významu, hledal jsem těžko sjednocující prvek. Nakonec jsem se rozhodl, že si dovolím sekundovat slavnému konceptu zpráv „Info od MV Bobra“ a pokusím se poskytnout cca jednou týdně subjektivně vybrané aktuality všeho druhu každému, kdo o ně bude mít zájem. Stručnou formou, protože v obsáhlejší podobě dostanou členové informace cca měsíčně elektronickým zpravodajem a ve vyčerpávající formě pak čtyřikrát do roka v Bobří stopě.

Dnes tedy pod názvem Kawerongo, inspirovaným předposledním číslem Bobří stopy několik stručných informací z dění v SPJF v první polovině února 2016.


Stínadla tudy - pod netradičním názvem „Stínadla tudy“ probíhá od včerejška (pondělí 15. února 2016) zážitková městská hra v Brně, kterou připravili nam motivy příběhu o Janu Tleskačovi Drobek a Sova. Web hry. Článek na iklubovně. Společně s Rolfem, Honzou, Wapim, Jerrym a Terkou, z nichž každý se ke mně připojil na část trasy, jsem prošel coby testovací tým celý řetězec úkolů a šifer vedoucí po zapadlých brněnských zákoutích. A rozhodně bylo, o co stát. Ostatně do hry je nyní přihlášeno již 167 týmů a do 15. března, kdy hra končí, se jich ještě desítky přidají. V pondělí večer jsem se již směl podílet na úpravách trasy a při hledání nové dílny Jana Tleskače ve dvoru jednoho z brněnských pavlačáků jsme prožili kus dobrodružství.


Ideová porada vedení SPJF - na ideové poradě se v Třebíči o víkendu 12.–14. února 2016 sešlo 6 členů vedení (Alpín, Čáp, Kosťa, Renča, Soki, Vojta), 2 revizoři (Menhart, Pepa) a dvě návštěvy (Rolf, Vítek). Pod Sokiho vedením sršely nápady a názory na budoucnost Sdružení, tvůrčí atmosféra vyburcovala k přemýšlení i takové znuděnce, jako jsem já. Když se v sobotu večer přidalo kouzelníé bloudění třebíčskými uličkami a v neděli bonusová zastávka Třebíč-Borovina, bylo o úspěchu akce rozhodnuto.


Rozpis úkolů vedení SPJF - nová forma informování o práci vedení je přístupná v seznamu úkolů, zadávaných na poradách vedení již od roku 2013. Na této adrese si tak můžete prohlédnout, kdo z vedoucích úkoly plní, kdo je neplní a jak se nám to celkově daří. Tabulka je aktualizována nejméně třikrát do roka na pravidelných poradách vedení v lednu, dubnu a říjnu.


Karty Rychlých šípů - doručením sedmi ilustrací od kreslíře Jiřího Filípka - Jeepa se uzavírá grafická etapa výroby karet Rychlých šípů, které připravuje vedení SPJF již dva roky. V současnosti porbíhá ladění pravidel hry a rozkreslování symbolů do rámečků na levé straně karty.


Muna Jones 2016 - novým Muna Jonesem se pro rok 2016 stává opět matador Sova. Se ziskem 32 pracovních dnů se umístil přesvědčivě na 1. místě a nechal za sebou Čápa (26) i Drobka (17). Celkem jsme na Muně strávili 171 člověkodní. Kompletní pořadí vzorných pracovníků uvádí následující seznam:

Sova: 32 dnů
Čáp: 26 dnů
Drobek: 17 dnů
Vojta: 12 dnů
Ilič: 10 dnů
Tomáš G.: 9 dnů
Volta: 9 dnů
¥: 5 dnů
Terka: 4 dny
Radka C.: 4 dny
Lukáš S: 4 dny
Půča: 4 dny
Jura: 4 dny
Verča: 4 dny
Diana: 3 dny
Delfína: 3 dny
Kristína: 3 dny
Lenka M.: 2 dny
Roman R.: 2 dny
Bajker 1: 2 dny
Bajker 2: 2 dny
Bajker 3: 2 dny
Bajker 4: 2 dny
Bajker 5: 2 dny
Bajker 6: 2 dny
Stará Čápová: 2 dny
Zuzka: 2 dny¨
Karolína: 1 den

Pozvánky na akce v Brně - již ve středu 17.unora 2016 se můžete od 19:00 zúčastnit promítání fotografií z dobrodružné cesty napříč USA v klubovně SPJF na Moravském náměstí v Brně, č. 13. A poku je to na Vás moc brzo, poznačte si do kalendáře datum závodu Šalinění 9, který v roce 2016 proběhne 1. dubna (a není to apríl).


Spolupráce ČD a ZON - na novou cateringovou úroveň hodlají povýšit České dráhy cestování v meziregionálních rychlících. Ověřovací pilotní provoz nové služby nazvané pracovně Zeleninové a Ovocné Nápoje probíhá na trati č. 240 (Brno–Jihlava), kde jsou cestujícím nabízeny lahodné limonády značky ZON. Slavnostně jej společnou rukou spustili na svátek svatého Valentýna Miloš Lebenda z GŘ ČD a jednatel společnosti ZON Petr Radek. Modrá limonáda v barvě korporátního nátěru vozů ČD, nazvaná Laguna, je do konce února pro všechny cestující v první třídě zdarma v neomezeném množství.

Vytvořil 16. února 2016 v 02:04:49 Čáp. Upravováno 14x, naposledy 16. února 2016 v 11:34:49, Čáp


Diskuze ke článku

24. února 2016, 13:21
Čáp (administrátor)

Ideová porada byla dosti náročná a dlouhá a její výstupy budou součástí zápisu, který se nyní připravuje, není jednoduché je shrnout do jednoho odstavce (možná ještě tak do šesti). V podstatě šlo o cíle činnosti SPJF.

24. února 2016, 11:34
Krizmen

K čemu jste došli?

... na ideové poradě?
18. února 2016, 17:02
Franta Rychlík

S lagunou v 1. třídě

Mezi Brnem a Jihlavou (a zpět) zásadně necestuji jinak, než salónním vozem 1. třídy. Takže nyní se budu v laguně doslova koupat i topit současně. Jen škoda, že ty "šinkanzeny" mezi Vysočinou a jižní Moravou (a zpět) jezdí tak šíleně rychle, a tudíž nestihám vyžbluňknout víc než 5-6 basiček (po 12 lahvičkách) tyrkysové žbrďoly...
17. února 2016, 00:59
Sova (administrátor)

Skokan

Jerry, ideální pozice pro ovládnutí kategorie skokan roku! :D

16. února 2016, 23:39
Jerry (přihlášený)

juch...ani jeden den na MUNĚ v minulém roce, konečně :)))

16. února 2016, 23:07
Čáp (administrátor)

A 15. března hnědá limonáda, nazvaná „náckola“.

16. února 2016, 19:44
Rolf (administrátor)

Zeleninové a ovocné nápoje

Na četné dotazy a přání zákazníků přichází České dráhy a společnost ZON s novou příchutí nápojů. Jak uvedl pro magazín ČD pan generální ředitel Miloš Lebenda, po úspěchu Valentýnské akce budou následovat další. Již 8.března bude možné ochutnat k mezinárodnímu dni žen nový karafiátový likér. Prozměnu k 21.březnu - tj. prvnímu jarnímu dni bude k dispozici limonáda s čerstvé cibulky. 

Vložení nového komentáře
*
*
*