iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby
Přejít na menu

Stoletý hoch od Bobří řeky Jiřího Zachariáše ve Foglarovském obchůdku jen za 250 Kč

28.5.2020 17:02
Autor: tendruhejvojta, Počet přečtení: 1221

Již dříve zcela vyprodaná, mezi čtenáři avšak velmi ceněná kniha Jiřího Zachariáše - Pedra Stoletý hoch od Bobří řeky se dočkala nového doplněného vydání. Dobrých zpráv pro všechny zájemce o rozsáhlé dílo je hned několik. Objednat jej lze v našem Foglarovském obchůdku (e-shopu) za opravdu pěkných 250 Kč. Zároveň autor knihy Jiří Zachariáš přislíbil svou účast na letošním Setkání ve Sluneční zátoce (20. června), kde proběhne autogramiáda knihy.

Odkaz na knihu v e-shopu:

http://obchod.spjf.cz/produkty/stolety-hoch-od-bobri-reky-322

 

Další informace:

Nakladatelství Ostrov uvedlo v polovině května 2020 na trh nové, významně doplněné vydání ceněné knihy Jiřího Zachariáše Stoletý hoch od Bobří řeky o legendárním skautu, spisovateli a redaktoru Jaroslavu Foglarovi, které je dosud nejhlubším a nejrozsáhlejším zpracováním daného tématu (416 stran). Původně mělo dílo v roce 2019 v nákladu tisíc výtisků vydat nakl. Albatros, ale z tohoto projektu nakonec sešlo (již ohlášená cena 499 Kč). Nehledě na letošní obchodní rizika spojená s koronavirovou pandemií stanovilo Nakladatelství Ostrov cenu pro kamenná knihkupectví na pouhých 297 Kč (náklad osm set výtisků), neboť mu spolu s autorem nejde o zisk, ale o cenovou dostupnost knihy zejména aktivistům v dětských a mládežnických organizacích.
Svazek přináší řadu nových unikátních nebo opomíjených faktů ze života, díla a metod spisovatele včetně nově objevených neznámých či dosud nezařazených souvislostí. Výhodou autora (zakladatele již více než 50 let aktivního pražského skautského oddílu Pětka, signatáře Charty 77 a spoluzakladatele původně samizdatového časopisu ČIN) mimo jiné je, že s J. Foglarem dlouhodobě úzce spolupracoval při vedení jeho oddílu "Hoši od Bobří řeky" a že díky tomu mohl čerpat z jeho osobních zápisníků i deníkových záznamů. Dílo doprovázejí desítky pozoruhodných dokumentů, kreseb a fotografií, včetně nově získaných snímků Foglarových utajovaných ženských lásek... Rozsáhlejší badatelské počiny jsou nově uvedeny jako nejednou značně obsáhlé odkazové poznámky. Vydání zakončuje zřejmě dosud nejrozsáhlejší orientační chronologický přehled Foglarova života a některých souvisejících událostí.
Dílo je k zakoupení výhodně se slevou skautům za 250 Kč ve skautské prodejně JUNshop, Haškova 7, Praha 7-Letná (včetně možnosti výhodného doručení na adresu objednatele přes webové stránky obchod@junshop.cz), dále prostřednictvím Sdružení přátel J. Foglara za 250 Kč, za stejnou cenu od 25. 5. 2020 u obětavého Luboše Trkovského (restaurace Balarama, Orlická 9, Praha 3 - v ulici, kde sídlí Všeobecná zdravotní pojišťovna), nebo přes webové stránky knižního velkoobchodu Kosmas a v plné ceně také v některých knihkupectvích.
Nakladatelství Ostrov knihy nerozesílá.
Pevná vazba, 416 stran na křídovém papíru, formát včetně desek 17 cm x 24,5 cm, cena v knihkupectvích 297 Kč vč DPH.
ISBN 978-80-86289-87-8.

Vytvořil 28. května 2020 v 17:19:18 tendruhejvojta. Upravováno 1x, naposledy 28. května 2020 v 17:20:43, tendruhejvojta


Diskuze ke článku

16. ledna 2021, 10:23
lcaja.senov@cmail.cz (přihlášený)

Stoletý hoch ...

Nazdar, kamarádi!

Nabízím knihu 'Zachariáš, JIŘÍ - Stoletý hoch od Bobří řeky', 1. vydání, r. 2007.

Kniha je ve výborném stavu, pouze lehce deformovaný (naťuknutý) pravý horní roh přední (i zadní) desky.

Nabídněte cenu. Zašlu na dobírku.

Pište email na LCAJA.SENOV@CMAIL.CZ

nebo

SMS na mobil 604152579.

Libor Čája, Šenov u Ostravy

P. S. Fotku poškozeného rohu na požádání zašlu emailem.

 

Vložení nového komentáře
*
*
*