iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby
Přejít na menu

Zimní střípky z činnosti SPJF (odposloucháno rourou - tedy neoficiální):

10.2.2021 23:35
Autor: Krizmen, Počet přečtení: 1476

  • Členové SPJF v Brně si připomenuli 30. výročí vzniku spolku R-nálepkou a cennou nálepkou APOST, kterými označovala pošta Brno 1 od 14. do 18.12.2020 své zásilky. K dispozici bylo 480 kusů. Vznikla i celinová dopisnice.
  • V Praze a Prostějově se před Vánoci konala tradiční soutěž Hledáme Rychlé šípy. Pod vánočními stromečky se jistě objevily foglarovské novinky: sběratelské vydání Záhady hlavolamu, kniha Poselství ze Stínadel, nebo první díl vontské ságy Rváčov.
  • Za spolupráce Nadace Jaroslava Foglara a Sdružení přátel Jaroslava Foglara v Praze probíhá rodinná hra k 80. výročí vydání Záhady hlavolamu. Vydejte se pátrat po otiscích Stínadel do staré Prahy. Stále tu najdete křivolaké uličky i zapadlá zákoutí skrytá ve stínu mihotavých lamp. Právě sem, mezi ulice Revoluční a Národní třídu, bylo umístěno 25 předmětů ze stínadelské trilogie. Najdete je ve výlohách obchodů, za okny domů apod. Pátrat po nich můžete na vlastní pěst, ale lepší je za pomoci herního zápisníku, který vás navede a místa upřesní. Navíc k nim přidá legendu a úkoly, za jejichž vyřešení můžete vyhrát dobrodružné odměnyHra je prodloužena do 14. března 2021. Bližší informace na https://www.rychlesipy.org/
  • Za zmínku stojí, že v době konání výše uvedené soutěže se konalo v Praze jednání Vedení SPJF, konkrétně v bytě Jaroslava Foglara a členové vedení se zúčastnili honby na Vonty, kteří z pražských Stínadel dovezli k bytu Tleskačovo létací kolo (jeden z artefaktů hry). Uvidíme, zda tato okolnost bude rozepsána v zápisu z porady. Zatím o tom jenom kolují informace na sociálních sítích.
  • Valná hromada SPJF byla odložena na příhodnější dobu, až budou uvolněna protikoronavirová opatření.
  • Vyšla Bobří stopa 4/2020 (informace byly na iKlubovně)
  • Pražská pobočka SPJF zorganizovala Tříkrálovou cukrárnu, tentokrát trochu v netradičním duchu.
  • Členství v SPJF je nově vázáno na kalendářní rok. 300 Kč (resp. 200 Kč - děti a mládež do 18 let) lze uhradit na účet 2900315365/2010, do zprávy pro příjemce je nutné uvést jméno / členské / dopisovatelské číslo.
  • Redakce Bohouška, kterou tvoří tři členové pražské pobočky SPJF, vyhlásila 25. leden jako Den Ježka v kleci a zorganizovala akci: Jestřábe, mám pro Tebe vzkaz!
  • Již po několikáté byla v Prostějově zásluhou zdejšího člena SPJF sloužena mše za Jaroslava Foglara. Je zajímavé, že tentokrát akce vyvolala nebývalou diskuzi mezi členy i nečleny SPJF.
  • Někteří členové SPJF (mimo jiné z Třebíčské a Pražské pobočky SPJF) cvičí pro Jestřába spolu s Pražskou Dvojkou.
  • Akademie Jaroslava Foglara, kterou tvoří také členové SPJF, uspořádala v únoru své 123. setkání, opět v prostředí on-line. V příjemné atmosféře se potkalo 14 foglarovců z celé republiky. 
  • Probíhá anketa o nejhezčí titulku Bobří stopy.
  • A ještě informace mimo SPJF: V Albatrosu letos vyjdou Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera (22. 3. 2021) - půjde o kompletní sérii příběhů Foglar-Fischer. Komixy budou nově retušované, barevně sjednocované a upravované a tištěno kvalitní technologií,  na lepším papíře a ve větším formátu. Soubor vychází i s rozsáhlým doslovem T. Prokůpka v unikátní grafické úpravě Martina T. Peciny.
Zaznamenáno bez záruky. Autorovi přišlo škoda, neshrnout informace za poslední období, třeba tyto zprávičky čtenáře iKlubovny potěší...

Vytvořil 11. února 2021 v 00:13:40 Krizmen. Upravováno 1x, naposledy 11. února 2021 v 08:25:48, Krizmen


Diskuze ke článku

16. února 2021, 07:06
Tonda Plíhal

doplnění

A, kde je lednové info od MVB? Snad Krizmen zastupuje?
12. února 2021, 13:06
Roman Hofr

Ano, máš splněno - zprávičky potěšily.
Vložení nového komentáře
*
*
*